Ako môžeme pomôcť?

Váš sprievodca OCPP protokolom

Výber Správnej Nabíjacej Stanice a OCPP Protokolu: Návod pre Začiatočníkov

OCPP protokol predstavuje jeden z rozhodujúcich aspektov pri výbere nabíjacej stanice aj centrálneho riadiaceho systému, často označovaného ako "backend". Prečo je dôležitá správna voľba a aké sú riziká nesprávnej špecifikácie?

OCPP 1.6-J: Viac než len Štandard

Open Charge Point Protocol (OCPP) 1.6-J, hoci znie ako kód z vesmírneho románu, je v skutočnosti kľúčom k efektívnemu a prispôsobivému nabíjaniu. Umožňuje komunikáciu medzi nabíjacími stanicami, ich majiteľmi, vodičmi elektrických vozidiel a backend systémami. Verzia 1.6-J, zavedená vo väčšine dnešných nabíjacích staníc, otvára možnosti pre lepšie riadenie nabíjania, komfortný prístup a energetické úspory.

Prečo Nie "Len OCPP 1.6"?

Povedať, že potrebujeme "OCPP 1.6" je podobné, ako keby sme si v kaviarni objednali "teplú vodu s niečím navyše" – bez bližšej špecifikácie riskujeme získať rôzne výsledky. Protokol OCPP obsahuje množstvo nepovinných správ a parametrov, ktoré môžu značne ovplyvniť funkčnosť stanice. Preto je dôležité jasne definovať, ktoré funkcie a možnosti sú pre vás nevyhnutné.

Špecifikácia Potrieb a Scenárov

Vytvoriť si "use-case" scenáre, teda prípady použitia stanice, vám pomôže jasne určiť očakávania od nabíjacej stanice a jej backendu. Tieto scenáre je potrebné presne pretransformovať na technické požiadavky – určiť konkrétne správy, parametre a kľúče, ktoré definujú funkcie potrebné pre vaše operácie. Takýto detailný popis zabezpečí, že vaša stanica bude mať všetky požadované schopnosti.

Testovanie Pred Nákupom

Naša rada je jednoduchá – dôverujte, ale preverujte. Overenie vybraných scenárov a požiadaviek OCPP s dodávateľom je kľúčové pre úspech vašej investície. Ponúkame konzultácie, kde vám pomôžeme s definovaním vašich potrieb a uistíme sa, že stanica spĺňa vaše očakávania.

Testovacie Služby od AgeVolt

- Základný Test (400 eur): Dvojdňová služba, ktorá preverí, či vybraná stanica spĺňa špecifikované scenáre.
- Rozšírený Test (1000 eur): Päťdňová služba poskytujúca komplexný report o všetkých funkciách testovanej stanice, s popisom všetkých správ, parametrov a kľúčov.

Tieto služby poskytujeme pred podpisom zmluvy s dodávateľom, aby ste mali istotu, že vaša investícia bude dlhodobo splňovať vaše potreby.

Prílohy ktoré vám zodpovedajú ďalšie otázky a pomôžu sa posunúť ďalej:

OCPP1.6 - návod ako špecifikovať požiadavky pre NS.xlsx:
Tento súbor je návod, ktorý obsahuje kroky a odporúčania na špecifikáciu požiadaviek pre vaše nabíjacie stanice. Zahrňuje užitočné tipy, ako presne a efektívne určiť, aké funkcie a možnosti OCPP protokolu by vaša stanica mala podporovať.

OCPP1.6 - špecifikácia AgeVolt NS.xlsx:
Excelová tabuľka poskytujúca podrobný prehľad o tom, ako sú jednotlivé funkcie OCPP 1.6 integrované do produktov AgeVolt. 

OCPP-1.6 - plná dokumentácia EN.pdf:
Kompletný technický dokument poskytujúci detailné informácie o protokole OCPP 1.6. Tento súbor je neoceniteľným zdrojom pre technických odborníkov, ktorí hľadajú hlbšie porozumenie štandardu a jeho implementácie.
Tieto dokumenty sú kľúčové pre zabezpečenie, aby vaše nabíjacie stanice spĺňali všetky technické a obchodné požiadavky, a sú pripravené na integrovanie do modernej infraštruktúry elektromobility.