Úvod do AgeVolt EMS

Energetický manažment systém (EMS) od AgeVolt je pokročilý systém navrhnutý na optimalizáciu a efektívne riadenie nabíjania elektrických vozidiel (EV). Tento systém integruje moderné technológie, aby poskytol flexibilné a škálovateľné riešenie pre rôzne typy budov a prostredí. V tomto článku sa podrobne pozrieme na základné informácie o AgeVolt EMS, jeho účel a hlavné výhody.

Čo je AgeVolt EMS?

AgeVolt EMS je inteligentný systém, ktorý monitoruje a riadi nabíjanie elektrických vozidiel. Jeho cieľom je zabezpečiť efektívne využívanie elektrickej energie, minimalizovať náklady na nabíjanie a predchádzať preťaženiu elektrickej siete. Systém využíva pokročilé algoritmy na dynamické prerozdeľovanie dostupného výkonu medzi nabíjacie stanice na základe aktuálnej spotreby budovy a dostupnej kapacity.

Prečo používať AgeVolt EMS?

Používanie AgeVolt EMS prináša množstvo výhod, ktoré ho odlišujú od tradičných riešení nabíjania:

  • Optimalizácia nákladov na nabíjanie: AgeVolt EMS umožňuje dynamické riadenie nabíjania na základe aktuálnych cien elektriny a dostupnej kapacity. Systém automaticky prispôsobuje nabíjanie tak, aby minimalizoval náklady a maximalizoval využitie prebytkov energie z obnoviteľných zdrojov.
  • Flexibilita a škálovateľnosť: Systém je kompatibilný s rôznymi typmi nabíjacích staníc a môže byť použitý v rôznych prostrediach, od rodinných domov až po veľké administratívne budovy.
  • Pokročilé riadenie výkonu: AgeVolt EMS dokáže dynamicky prerozdeľovať výkon medzi nabíjacie stanice a zohľadňuje aktuálnu spotrebu budovy, čo zabezpečuje stabilitu a efektívnosť nabíjania.

Kľúčové výhody AgeVolt EMS

  1. Dynamické riadenie výkonu: AgeVolt EMS dokáže dynamicky prerozdeľovať dostupný výkon medzi nabíjacie stanice na základe aktuálnej spotreby budovy a dostupnej kapacity. Toto zaručuje efektívne využívanie elektrickej energie a predchádza preťaženiu siete.
  2. Prioritizácia nabíjania: Systém umožňuje nastavenie rôznych úrovní priority pre jednotlivé nabíjacie stanice a užívateľov, čo zabezpečuje, že vozidlá s vysokou prioritou budú vždy nabité ako prvé.
  3. Integrácia s BMS a inými systémami budovy: AgeVolt EMS môže byť jednoducho integrovaný s existujúcimi systémy riadenia budovy (BMS) a inými technológiami, čo umožňuje komplexné riadenie energie v budove.
  4. Kompatibilita s rôznymi nabíjacími stanicami a backendmi: Systém je kompatibilný s rôznymi typmi nabíjacích staníc a backendmi, čo zaručuje jeho univerzálnosť a flexibilitu.
  5. Podpora fotovoltických systémov a Eco režimu: AgeVolt EMS podporuje efektívne využívanie prebytkov energie z fotovoltických systémov a umožňuje nastavenie Eco režimu, ktorý minimalizuje náklady na nabíjanie.
  6. OCPP protokoly a rozšírené správy: Systém podporuje OCPP protokoly (1.6 a 2.0.1) a umožňuje využívanie rozšírených správ a data transfer, čo zabezpečuje vysokú úroveň interoperability a integrácie.
  7. Robustné reporty a vyhodnotenie nákladov: AgeVolt EMS poskytuje podrobné reporty o nákladoch na nabíjanie a umožňuje sledovanie a optimalizáciu nákladov.
  8. Kaskádové riadenie: Systém umožňuje kaskádové riadenie nabíjania, ktoré zohľadňuje viacero úzkych miest v budove, čím zabezpečuje, že žiadna časť siete nebude preťažená.
  9. Podpora externých vplyvov: AgeVolt EMS dokáže riadiť nabíjanie na základe externých vplyvov, ako sú cena elektrickej energie na spotovom trhu alebo dostupnosť obnoviteľných zdrojov energie.
  10. Flexibilné časové programy: Systém umožňuje nastavenie časových programov pre jednotlivé nabíjacie stanice, čo zaručuje maximálnu flexibilitu a prispôsobenie sa potrebám užívateľov.

Záver

AgeVolt EMS je pokročilý energetický manažment systém, ktorý prináša množstvo výhod pre riadenie nabíjania elektrických vozidiel. Jeho flexibilita, škálovateľnosť a pokročilé funkcie z neho robia ideálne riešenie pre rôzne typy budov a prostredí. V ďalších článkoch sa podrobnejšie pozrieme na jednotlivé funkcie a možnosti nastavenia AgeVolt EMS, aby sme vám pomohli maximálne využiť jeho potenciál.