Kompatibilita a integrácia

AgeVolt EMS je navrhnutý tak, aby bol vysoko kompatibilný a flexibilný, čo umožňuje jeho integráciu s rôznymi systémami budov a nabíjacími stanicami od rôznych výrobcov. Tento článok detailne popisuje možnosti integrácie, podporované systémy a príklady z praxe.

Integrácia s BMS a inými systémami budovy

Integrácia AgeVolt EMS s Building Management Systems (BMS) a inými systémami budovy je kľúčová pre zabezpečenie efektívneho riadenia energie a optimalizácie nákladov. AgeVolt EMS podporuje rôzne protokoly a štandardy, ktoré umožňujú hladkú komunikáciu a integráciu s existujúcou infraštruktúrou.

Podporované protokoly a štandardy
  1. Modbus TCP:
    • Modbus je priemyselný komunikačný protokol, ktorý umožňuje jednoduchú a efektívnu výmenu dát medzi zariadeniami. AgeVolt EMS podporuje Modbus TCP pre integráciu s BMS a ďalšími systémami budovy.
  2. OCPP (Open Charge Point Protocol):
    • OCPP je štandardný protokol pre komunikáciu medzi nabíjacími stanicami a centrálnymi systémami. AgeVolt EMS podporuje verzie OCPP 1.6 a 2.0.1, čo umožňuje integráciu s rôznymi nabíjacími stanicami a backendovými systémami.
  3. MQTT (Message Queuing Telemetry Transport):
    • MQTT je ľahký protokol pre zasielanie správ, ktorý je ideálny pre aplikácie internetu vecí (IoT). AgeVolt EMS môže využívať MQTT pre integráciu s IoT zariadeniami a systémami v budove.

Integrácia s rôznymi nabíjacími stanicami a backendmi

AgeVolt EMS je navrhnutý tak, aby bol kompatibilný s nabíjacími stanicami od rôznych výrobcov. Táto flexibilita umožňuje používateľom vybrať si nabíjacie stanice, ktoré najlepšie vyhovujú ich potrebám, a zároveň využívať výhody pokročilého riadenia výkonu a optimalizácie nákladov.

Podpora rôznych výrobcov a modelov
  1. AC a DC nabíjacie stanice:
    • AgeVolt EMS podporuje nabíjacie stanice pre striedavý (AC) aj jednosmerný (DC) prúd, čo umožňuje široké spektrum aplikácií od domáceho nabíjania až po rýchlonabíjacie stanice.
  2. Integrácia s existujúcimi inštaláciami:
    • AgeVolt EMS je schopný integrovať sa s existujúcimi nabíjacími stanicami v budove, čo umožňuje modernizáciu a optimalizáciu bez nutnosti výmeny celej infraštruktúry.
Príklady z praxe
  1. Integrácia s BMS v administratívnej budove:
    • V administratívnej budove je AgeVolt EMS integrovaný s BMS od Siemens, ktorý riadi hlavný prívod elektrickej energie a rozdeľuje kapacitu medzi rôzne technológie v budove. BMS komunikuje s AgeVolt EMS a poskytuje informácie o dostupnej kapacite pre nabíjanie, čo umožňuje dynamické prispôsobenie výkonu nabíjania podľa aktuálnej spotreby budovy.
  2. Podružné rozvádzače a smart metre:
    • V budove sú nainštalované smart metre s polopriamym meraním, ktoré sledujú spotrebu na jednotlivých podlažiach a podružných rozvádzačoch. AgeVolt EMS využíva tieto dáta na optimalizáciu nabíjania, pričom zohľadňuje spotrebu výťahov, osvetlenia, kúrenia a iných technológií.
  3. Verejné parkovisko s rôznymi nabíjacími stanicami:
    • Na verejnom parkovisku sú nainštalované nabíjacie stanice od rôznych výrobcov. AgeVolt EMS zabezpečuje, že všetky stanice sú riadené centrálne a efektívne, pričom sa optimalizuje využitie dostupného výkonu a minimalizujú sa náklady na prevádzku.

Záver

AgeVolt EMS je vysoko kompatibilný a flexibilný systém, ktorý umožňuje integráciu s rôznymi systémami budov a nabíjacími stanicami od rôznych výrobcov. Vďaka podpore štandardných protokolov a pokročilým možnostiam riadenia výkonu môžu užívatelia dosiahnuť efektívne a optimalizované využitie dostupných energetických zdrojov.

V ďalšom článku sa pozrieme na OCPP protokoly a ich využitie v AgeVolt EMS, vrátane porovnania verzií OCPP 1.6 a 2.0.1 a praktických príkladov z praxe.