Ako môžeme pomôcť?

Newsletter #5: Možnosti minimalizovania nákladov za nabíjanie

Milá rodina AgeVolt, (EN version below)

Radi by sme Vás privítali pri prečítaní najnovšieho vydania nášho newslettera, kde sa zameriavame na tému, ktorá je pre každého z nás kľúčová - minimalizácia nákladov za nabíjanie. V dnešnej dobe, keď ceny energií neustále kolíšu, je dôležité vedieť, ako efektívne využívať nabíjacie stanice a technológie, ktoré ponúka naše SmartSystem riešenie.

Nové funkcie a nastavenia na minimalizáciu nákladov za nabíjanie:
V našom najnovšom článku na support.agevolt.com, Nastavenia pre minimalizáciu nákladov za nabíjanie, sa dozviete o všetkých možnostiach, ktoré môžete využiť pre efektívnejšie hospodárenie s energiou. Od dvojtarifných sadzieb až po využívanie elektriny z krátkodobého trhu, všetko môžete nastaviť tak, aby ste znížili mesačné výdavky za energiu nielen pre vaše firemné vozidlá, ale aj pre domáce nabíjanie.

Eco režim a fotovoltika:
Nezabúdame ani na tých, ktorí už investovali do vlastných zdrojov energie ako je fotovoltika. V článku nájdete aj praktické rady, ako nastaviť nabíjanie vo vhodných časových úsekoch a maximálne tak využiť vyrobenú elektrickú energiu priamo z vašej strechy.

Nabíjanie firemného auta doma: Efektívne a výhodné riešenie

Nabíjanie firemného vozidla doma u zamestnanca môže priniesť značné úspory nielen zamestnancovi, ale aj firme. Toto riešenie je výhodné z viacerých dôvodov:

Nízke náklady na energiu: Nabíjanie mimo špičku alebo využívanie špeciálnych cien môže výrazne znížiť náklady na energiu.
Šetrenie pracovného času: Nabíjanie doma môže šetriť čas zamestnancov, ktorí inak musia vozidlo nabíjať na verejných staniciach. To môže zvýšiť produktivitu a znižuje čas strávený mimo pracoviska.
Jednoduchá inštalácia a účtovanie: Naše prenosné nabíjačky sú ľahko pripojiteľné k bežnej zásuvke a zamestnanec môže náklady jednoducho preúčtovať späť firme.
Tento prístup nielen znižuje potrebu drahých inštalácií nabíjacích staníc vo firmách, ale aj poskytuje pružnosť pri riadení vozového parku.

Vyhodnotenie a optimalizácia:
Ako zvyčajne, všetko je o dátach. S našimi systémami môžete sledovať efektivitu nastavení, porovnávať ich mesiac za mesiacom a neustále hľadať nové spôsoby, ako ušetriť ešte viac.

V mesiaci Apríl vyhral našu súťaž o najlepší nápad mesiaca nápad s názvom Moznost nastavit si notifikaciu na koniec nabijania kolegu, ktorého prispievateľ vyhral 300e a jeho nápad počas Marca aj implementujeme. Pripomíname, že súťaž o najlepší nápad mesiaca stále prebieha a ďalší mesiac môžete vyhrať práve vy. Nezabudnite, že každý váš nápad nám pomáha zlepšovať služby, ktoré vám ponúkame. Viac o súťaži a možnosti prihlásenia nájdete tu: Súťaž o najlepší nápad mesiaca.

Ďakujeme, že ste s nami a prispievate k lepšej elektromobilite.

Dear AgeVolt Family,

We would like to welcome you to the latest edition of our newsletter, where we focus on a crucial topic for all of us - minimizing charging costs. In today's world, with fluctuating energy prices, it is important to know how to effectively use charging stations and the technologies offered by our SmartSystem solution.

New features and settings to minimize charging costs:
In our latest article at support.agevolt.com, "Settings for Minimizing Charging Costs," you will learn about all the options available for more efficient energy management. From dual tariff rates to utilizing electricity from the short-term market, everything can be configured to reduce your monthly energy expenses, not only for your company vehicles but also for home charging.

Eco mode and photovoltaics:
We also remember those who have already invested in their own energy sources such as photovoltaics. The article also provides practical advice on how to set charging in appropriate time segments to maximize the use of electricity produced directly from your roof.

Home charging of a company car: An efficient and beneficial solution

Charging a company vehicle at an employee's home can bring significant savings not only to the employee but also to the company. This solution is advantageous for several reasons:

Low energy costs: Charging during off-peak hours or using special rates can significantly reduce energy costs.
Saving working time: Home charging can save time for employees who otherwise need to charge the vehicle at public stations. This can increase productivity and reduce time spent away from the workplace.
Easy installation and billing: Our portable chargers are easily connectable to a standard outlet and the employee can easily reimburse the company for the costs.
This approach not only reduces the need for expensive installations of charging stations at companies but also provides flexibility in fleet management.

Evaluation and optimization:
As usual, it's all about the data. With our systems, you can monitor the effectiveness of settings, compare them month by month, and continuously look for new ways to save even more.

In April, our competition for the best idea of the month was won by the idea called "Option to set a notification at the end of a colleague's charging," which the contributor won 300 euros and we are implementing his idea during March. We remind you that the competition for the best idea of the month is ongoing and next month you could be the winner. Remember, every idea you submit helps us improve the services we offer. More about the competition and how to enter can be found here: Competition for the Best Idea of the Month.

Thank you for being with us and contributing to better electromobility.

https://support.agevolt.com/485332-Nastavenia-pre-minimaliz%C3%A1ciu-n%C3%A1kladov-za-nab%C3%ADjanie
https://support.agevolt.com/325998-Ako-nastavi%C5%A5-a-vyu%C5%BE%C3%ADva%C5%A5-fotovoltiku-s-Eco-re%C5%BEimom
https://support.agevolt.com/116683-S%C3%BA%C5%A5a%C5%BE-o-najlep%C5%A1%C3%AD-n%C3%A1pad-mesiaca
https://support.agevolt.com/320392-Moznost-nastavit-si-notifikaciu-na-koniec-nabijania-kolegu