Ako môžeme pomôcť?

Newsletter #9: AgeVolt EMS - Objavte výhody našich energetických riešení!

SK Verzia

Milá rodina AgeVolt, (EN below)

Ste noví vo svete elektromobility, alebo už máte skúsenosti a hľadáte ďalšie informácie? Nech už patríte do ktorejkoľvek skupiny, AgeVolt je tu, aby vám poskytol všetky potrebné informácie pre efektívne využitie nabíjacích staníc a elektromobilov. 

Naše predchádzajúce newslettere sú plné užitočných rád a inovatívnych riešení, prístupných na AgeVolt Support. Každý z nich ponúka unikátne informácie, ktoré zlepšujú zážitok z elektromobility. Nezabudnite, že sme tu pre vás – naším cieľom je umožniť každému vlastníkovi parkovacieho miesta ponúknuť nabíjací bod a pritom zachovať finančnú a energetickú udržateľnosť. Lokálny hub (malý priemyselný počítač) pre správu nabíjacích staníc SmartSystem, nabíjacie stanice od nás, ale aj od iných výrobcov, cenovo efektívne riešenia na mieru, robustný portál pre správu staníc a nabíjania a ešte oveľa viac. 
 

Sme radi, že môžeme predstaviť našu najnovšiu sériu článkov o našom Energetickom Manažment Systéme (EMS). Elektromobilita sa často uvádza ako energetický strašiak no málo kto vie, že ak by sme vymenili všetky vozidlá na Slovensku za elektrické, spôsobilo by to len cca 17% nárast spotreby elektrickej energie. A tu sa bavíme o úplne všetkých vozidlách, aj vlakoch ktoré dnes tankujú benzín, či naftu. Takisto taký pohľad na rodinný dom s 25A ističom, ktorý dokáže za noc nabiť aj 20 elektrických áut na ich bežný denný dojazd. Toto všetko je realita, vďaka možnosti pokročilého riadenia výkonu nabíjania elektrických vozidiel.

Čo je AgeVolt EMS?

AgeVolt EMS je pokročilý systém navrhnutý na optimalizáciu a efektívne riadenie nabíjania elektrických vozidiel (EV). Tento systém integruje komplexný algoritmus s implementovaným strojovým učením a pokročilé integrácie, aby poskytol maximálnu efektívnosť a spoľahlivosť. V našom EMS sa snúbi jednoduché použitie s pokročilými funkciami, ktoré zaručujú, že vaše nabíjacie stanice budú pracovať optimálne za každých okolností.

Prečo AgeVolt EMS?

  • SmartSystem: Naše riešenie umožňuje plnohodnotné riadenie nabíjania aj bez závislosti na internete, čo zaručuje stabilitu a bezpečnosť.
  • Dynamické kaskádové riadenie výkonu: V dnešnej dobe sa už skoro všetko označuje za dynamické riadenie výkonu. Naše EMS ale prerozdeľuje energiu v závislosti na viacerých úzkych miestach budovy (kW, alebo A), na základe viacerých užívateľských priorít a scenárov nabíjania. Komunikuje s rôznymi BMS (Building Management System) a využije naplno lokálne batérie a fotovoltiku. AgeVolt EMS spojíte s akýmkoľvek výrobcom staníc, dodávateľom iných technológií, poradí si s akýmkoľvek výkonom a nie je limitovaný žiadnymi počtami.
  • Optimalizácia nákladov: Pokročilé nástroje a režimy na minimalizáciu nákladov za nabíjanie. nabíjanie na spote, nízkej tarife, či z prebytkov fotovoltiky, o tom všetkom je správne EMS.
  • Interoperabilita: OCPP, ModBus, MQTT, RestApi, FTP, email, sms, WhatsApp, Viber. Exporty do csv, txt, pokročilé grafy a nekonečné možnosti integrácie.
     

Chceli by ste sa dozvedieť viac? 
Pozrite si našu sériu článkov na support.agevolt.com, alebo sa nám priamo ozvite a radi vám predstavíme rôzne online kalkulačky, alebo pomôžeme so správnym návrhom tak, aby ste do sveta elektromobility vstúpili energerticky a finančne udržateľnou nohou.
 

Články o AgeVolt EMS:

  1. Úvod do AgeVolt EMS Základné informácie o systéme AgeVolt EMS, jeho účel a hlavné výhody.
  2. FAQ pre AgeVolt EMS - Návrh, nastavenie a operovanieOdpovede na najčastejšie otázky, tipy na správny návrh systému a riešenie bežných problémov.
  3. Nastavenia pre minimalizáciu nákladov za nabíjanie Detailný návod na nastavenie systému pre optimalizáciu nákladov za nabíjanie.
  4. Fotovoltika a Eco režimAko nastaviť a využívať fotovoltiku s Eco režimom v AgeVolt EMS.
  5. Prioritizácia nabíjania - Detailný popis prioritizácie nabíjania v AgeVolt EMS, kde sa nastavenia nachádzajú a ako presne fungujú.
  6. Dynamické riadenie výkonu - Podrobný popis dynamického riadenia výkonu v AgeVolt EMS.
  7. Kompatibilita a integrácia - Možnosti integrácie AgeVolt EMS s inými systémami a zariadeniami.
  8. OCPP protokoly a ich využitie pre SmartCharging - Podrobný pohľad na OCPP protokoly a ich využitie v AgeVolt EMS.
  9. Praktické rady pre projektantovRady a odporúčania pre projektantov týkajúce sa návrhu kabeláže a inštalácie nabíjacích staníc s AgeVolt EMS.

Zapojte sa do našej komunity už dnes a začnite transformovať svoje parkovacie priestory na inteligentné nabíjacie stanice s AgeVolt! 

Ďakujeme, že ste s nami na ceste k udržateľnejšej budúcnosti.
 

EN version:

Dear AgeVolt family,


Are you new to the world of e-mobility, or are you an experienced user seeking further information? No matter which group you belong to, AgeVolt is here to provide you with all the necessary information for efficient use of charging stations and electric vehicles.

Our previous newsletters are full of useful advice and innovative solutions, accessible on AgeVolt Support. Each one offers unique information that enhances the experience of e-mobility. Remember, we are here for you—our goal is to enable every parking space owner to offer a charging point while maintaining financial and energy sustainability. A local hub (small industrial computer) for managing SmartSystem charging stations, charging stations from us and other manufacturers, cost-effective custom solutions, a robust portal for station and charging management, and much more.

We are pleased to introduce our latest series of articles about our Energy Management System (EMS). E-mobility is often touted as an energy bogeyman, but few know that if we were to replace all vehicles in Slovakia with electric ones, it would only cause about a 17% increase in electricity consumption. And here we are talking about all vehicles, including trains that currently fuel up with gasoline or diesel. Consider a family home with a 25A circuit breaker, which can charge up to 20 electric cars overnight for their average daily commute. All this is possible, thanks to the ability for advanced control of the power used to charge electric vehicles.

What is AgeVolt EMS?
AgeVolt EMS is an advanced system designed to optimize and efficiently manage the charging of electric vehicles (EV). This system integrates a complex algorithm with implemented machine learning and advanced integrations to provide maximum efficiency and reliability. Our EMS combines easy use with advanced features that ensure your charging stations operate optimally under all conditions.

Why AgeVolt EMS?

  • SmartSystem: Our solution allows full charging management without internet dependency, ensuring stability and safety.
  • Dynamic Cascading Power Management: Nowadays, almost everything is labeled as dynamic power management. However, our EMS redistributes energy depending on multiple pinch points in the building (in kW or A), based on various user priorities and charging scenarios. It communicates with various BMS (Building Management Systems) and fully utilizes local batteries and photovoltaics. AgeVolt EMS can be connected with any station manufacturer, other technology providers, handle any performance level, and is not limited by the number of stations.
  • Cost Optimization: Advanced tools and modes to minimize charging costs. Charging at spot prices, low tariffs, or from photovoltaic surpluses, all are key features of a proper EMS.
  • Interoperability: OCPP, ModBus, MQTT, RestApi, FTP, email, SMS, WhatsApp, Viber. Exports to CSV, TXT, advanced graphs, and endless integration possibilities.
     

Would you like to learn more?
Check out our series of articles at support.agevolt.com, or contact us directly, and we will be happy to introduce you to various online calculators or help with the proper design so you can step into the world of e-mobility sustainably and economically.


Articles on AgeVolt EMS:

Join our community today and start transforming your parking spaces into intelligent charging stations with AgeVolt!

Thank you for being with us on the journey to a more sustainable future.

zoznam použitých linkov:
https://support.agevolt.com/150859-Newslettre
https://support.agevolt.com/530214-Kalkulačky
https://support.agevolt.com/209048-EMS---Energetický-Manažment-Systém
https://support.agevolt.com/862205-Úvod-do-AgeVolt-EMS
https://support.agevolt.com/129622-FAQ-pre-AgeVolt-EMS---Návrh-nastavenie-a-operovanie
https://support.agevolt.com/612955-Nastavenia-pre-minimalizáciu-nákladov-za-nabíjanie
https://support.agevolt.com/492937-Fotovoltika-a-Eco-režim
https://support.agevolt.com/497871-Prioritizácia-nabíjania
https://support.agevolt.com/898673-Dynamické-riadenie-výkonu
https://support.agevolt.com/889021-Kompatibilita-a-integrácia
https://support.agevolt.com/634787-OCPP-protokoly-a-ich-využitie-pre-SmartCharging
https://support.agevolt.com/249096-Praktické-rady-pre-projektantov